Nyligen var jag hemma hos en väninna och det var jag som tog med middagsmaten: fläskfilé, fryst påse med färdiga ugnsgrönsaker och färdig "Favoritsås" från Jensens Boefhouse som man enl instruktion ska blanda ut med vispgrädde (aldrig i livet, blir lika gott med 4% matlagningsgrädde). 

Min plan var att äta ugnsgrönsakerna som de var, men min väninna (som är storlek 42/44) såg frågande ut och undrade om jag inte skulle ha på olja, honung och fetaost på ugnsgrönsakerna? Jag svarade att jag inte brukar ha på det och att det blir gott ändå, mht att vi har en god sås till.... hon såg lite skeptisk ut men lät mig göra som jag tänkt. Och visst blev det gott!

Samma sak hände en annan gång när vi lagade pasta. När pastan var klar och vattnet avrunnet hällde hon i en JÄTTESTOR smörklick. Huvaligen! 

Jag inser vid sådana tillfällen att jag är glad att jag har identifierat och satt stopp för dessa typer av kaloribomber! Hurra för matinsikt!